naša/moja zgodba

Kdaj pa kdaj tudi slabe stvari prinesejo nekaj dobrega

Naravno pomeni najbolj zdravo
Zakaj in kako

Designer, ekofotograf (izdajatelj EKOledar-ja), nekdanji vojaški specialec in že več kot 35 let tudi partner izjemne ženske, ki pa so ji pred desetimi leti diagnosticirali AS – ankilozirajoči spondilitis.

To je bil razlog, da sem se pred 3 leti podal v raziskovanje, kako bi ji lahko kljub vsem zdravilom še s čim drugim olajšal vedno močnejše bolečine. 

Ker se moja soproga že dolga leta – za sprostitev od zahtevne službe – ukvarja tudi z vzgojo čilijev ter njihovo predelavo v izjemne kulinarične dobrote MojČili, sem izvedel vedno kaj novega tudi o čilijih ter kapsaicinu, predvsem o vplivu te aktivne snovi, ki je v čilijih, na zdravje. Vsako leto so razne tuje študije odkrivale izjemne vplive kapsaicina na človekovo zdravje, ko gre za pomoč ter zdravljenje različnih bolezni in tegob. 

Po kakšnem letu dni preizkušanj mi je uspelo izdelati pršilo za umiritev mišičnih krčev (oba s soprogo sva imela izredno boleče krče, ona tedensko, jaz na srečo le nekajkrat na leto) in gel za njene “revmatične” bolečine. 

V naslednjem letu sem začel pršilo tudi zares preizkušati. Nikoli ne bom pozabil prve intervencije, ko je ženo sredi noči zagrabil izredno močen krč v prstih in v predelu golenice. Tisti, ki imate probleme s krči, dobro veste, kako hude so te bolečine, človeku gre ob tem dobesedno na jok. Skočil sem po pršilo in ji popršil boleče predele. Dobesedno po petih sekundah sem zagledal njen olajšan in hkrati začuden obraz, saj so krči popolnoma popustili. Zjutraj sva oba navdušena, začudena in vesela sedela za mizo, saj nisva mogla dojeti, kaj se je zgodilo tisto noč. Malo v šali in malo zares sem ji dejal, da upam, da jo bo krč spet kmalu zagrabil, da bova pršilo lahko znova preizkusila.

In res se je krč naslednjo noč spet pojavil. Znova sem uporabil pršilo in spet je delovalo, res da tokrat ne v petih, pač pa, recimo, v dvajsetih sekundah. V naslednjih mesecih so krči popustili različno hitro; trajalo je od nekaj sekund do dobre minute, odvisno od tega, kje so jo zagrabili in kako močni so bili. So se pa začeli pojavljati čedalje redkeje. Če je prej imela težave z njimi enkrat na teden, jih ima zdaj enkrat na mesec. Ko sem podobne reči izvedel tudi pri drugih ljudeh, ki so preizkušali moje pršilo, sem ugotovil, da zadeva deluje tudi preventivno.

Podobno je bilo tudi pri meni, le da zdaj mišičnih krčev nisem imel že leto in pol. 

Podobna zgodba je z gelom ReuMax za sklepe, hrbtenico, revmo. Seveda pri teh obolenjih ni tako hitrega končnega efekta, a začnejo lajšati bolečine že prvi dan, odvisno od vzroka in mesta bolečin. Od vseh oseb, ki so preizkušali gel, je bilo kar 75 odstotkov takšnih, ki jim je bolečina popolnoma izginila v nekaj dneh; tipično od tri do sedem dni. 20 odstotkov je dejalo, da jim je bolečino zelo olajšalo, pet odstotkov pa je takšnih, ki niso čutili nobene spremembe.

In še moja izkušnja s tem gelom. Na začetku sem omenil svojo nekajletno kariero vojaškega specialca. To delo mi je po vseh napornih urjenjih in bojnih delovanjih zapustilo tudi nekaj zdravstvenih težav, recimo poškodovana hrbtenico, ramo, gležnje in kolena. Vse to se je z leti še poslabšalo. Koleni sem imel pri hoji vseskozi rahlo boleči, približno enkrat na mesec po nekaj dni pa sem pri stopanju na nekaj centimetrov visoko stopnico čutil neznosne bolečine.

To se je ponavljalo dobrih dvajset let. Ves ta čas, so mi specialisti svetovali, naj koleni operiram, vendar se mi je zdelo, da na ta poseg in razne menjave delov v telesu še nisem pripravljen. Tako je bilo do lanskega poletja, ko sem bolečine trpel vsak dan, prav celo poletje.

Ko mi je v začetku septembra leta 2021 končno uspelo izdelati gel, ki sem ga pozneje poimenoval ReuMax, sem ga seveda takoj začel preizkušati na sebi. Po desetih dneh redne uporabe, torej vtiranja gela, je bolečina izginila, in sicer popolnoma. Ves minuli čas do danes – marec 2023 – nisem občutil nobene bolečine ali najmanjšega zbadanja v kolenih. Z lahkoto hodim po ravnem in po stopnicah, tudi skalah. Tudi skakanje in počepi ne povzročajo več bolečin.

Zgodilo se je nekaj še bolj neverjetnega, in sicer približno ob istem času, tik pred poletjem 2021, ko je soproga imela hude, praktično neznosne bolečine v nartu, kar je pripisovala svoji bolezni. Po kakšnem tednu, ko sem ji na boleče mesto vtiral – takrat še nedokončan – gel, je šla na redni pregled na KO za revmatologijo v Bolnišnici Petra Držaja, kjer so ji med drugim naredili tudi rentgen stopala. Pretekel je še en teden, ko sem ji Reumax gel redno večkrat na dan vtiral v stopalo, bolečina pri hoji pa se je zmanjšala za kakšnih 90 odstotkov. Poklicala jo je revmatologinja, češ da je pogledala slike in da mora takoj nazaj na urgenco, ker da ima zlomljeno stopalo. Na urgenci v UKC Ljubljana ji je zdravnik po vnovičnem rentgenu povedal, da se je stopalo že pravilno zaraslo, da je vse dobro. Tudi temu sva se čudila.

Sliši še čudno in neverjetno, vendar deluje. Pri meni, pri moji soprogi, pri večini oseb, ki so preizkusile gel ali pršilo. 

Včasih slabe stvari prinesejo tudi nekaj dobrega za vse.

To je naša/moja zgodba, v kolikor vam lahko pomagamo, nam zaupajte svojo, svoje podobne zdravstvene težave. Rad vam bom pomagal.

Le najboljše je dovolj dobro za mojo najdražjo, zame in sedaj tudi za vas.

Izjave zadovoljnih uporabnikov

Uporabljamo izvlečke kapsaicina in vitaminov le iz naših domačih pridelanih čilijev.

Ne obljubljam čudežev, a uporabniki mu pravijo čudežni gel.

Shopping Cart