Ekoledar 2019

Ekoledar ni običajen koledar, kakršnih okrog konca leta lahko vidite na kupe. Ekoledar prihaja z jasnim namenom, in sicer gre za večjo okoljsko ozaveščenost, za opozarjanje na čedalje hujše onesnaženje našega okolja. In Ekoledar se seveda tega loti na povsem svojstven način. Na vsakem listu, torej na vsakem mesecu je tematska fotografija, ki se loteva ene od okoljskih težav pri nas, onesnaževanja doma in v svetu.

Posebnost tega prikaza pa je v tem, da gre za opozarjanje na onesnaževanje z “zdravim” erotičnim pridihom.

Na žalost ali pa na srečo nas je večina ustvarjenih tako, da nam pozornost pritegne golo ali polgolo telo (žensko ali moško, ni pomembno) in to je bil tudi namen mojih fotografij oziroma zgodbe tega koledarja. Golota, ki privlači poglede, naj pritegne tudi čim več razmišljanja o naših okoljskih težavah, o onesnaževanju, ki nas obkroža. vsak mesec prinaša tudi krajši opis tematike, ki jo fotografija predstavlja.

Vse ženske, punce, žene, dame, ki so sodelovale pri nastajanju Ekoledarja, so običajne Slovenke, različnih poklicev in zaposlitev, no, med njimi pa je tudi en moški. Gre za slovenskega televizijskega zvezdnika, ki ga boste videli povsem golega z njegovo (tudi golo) življenjsko partnerico.

Starši so mi že v rani mladosti privzgojili socialni čut in občutek, da je treba pomagati pomoči potrebnim. Tako se že vse odraslo življenje angažiram pri raznih humanitarnih akcijah, tudi s svojim takim ali drugačnim prostovoljnim delom. Naj najprej omenim projekt “Save The Nuba People”, ki ga je vodil Tomo Križnar, moja prostovoljni prispevek k projektu pa je bilo oblikovanje in izdelava spletne strani v več jezikih, njena promocija ter njeno domovanje – hosting. Zadnji donatorski projekt, ki sem se ga lotil, pa je pomoč Hiša zavetja Palčica (krizni center za otroke).

Tako je tudi Ekoledar 2019 dobrodelnega značaja, saj bo celoten izkupiček od prodaje namenjen za najbolj ranljive, komu bomo sredstva namenili, pa bo do zaključka prodaje ostala skrivnost. Ne želim namreč na ta način promovirati projekta ali sebe, lahko pa povem, da bo sredstva dobila “organizacija”, ki ji edini zaupam, da bo denar do zadnjega centa v resnici namenila tistim, ki ga res potrebujejo, in ne kot večina organizacij, ki večino dobrodelnih prispevkov porabijo za svoje ne ravno majhne osebne dohodke.

Torej, ob koncu bom objavil, koliko denarja smo zbrali in komu ga namenjamo.

NAROČILO

Mere koledarja: pokončni A3 format
Število listov: 13 + zadnji karton
Dobava: Vsem naročnikom bo poslano-dobavljeno med 14.12. – 18.12.2018

CENA:

Posamezni izvod ekoledarja 2019: 19,90 EUR

EKOledar 2019 je razprodan.

Shopping Cart
Scroll to Top